Бременност

Искаш ли да имаш лесна и съзнателна бременност и да направиш най-доброто за физическото, емоционалното и психическото здраве на своето бебе?

Пълната програма за развитие в утробата е за теб, ако:

20230331_141528

"Моето слънце"

Предизвикай себе си и направи бременността си незабравимо и щастливо изживяване?! Довери се на инстинкта си и се впусни в това пътуване!

Работейки с бременни жени, видях колко по-осъзната и щастлива е тяхната бременност и колко по-хармонична е тяхната връзка с новороденото!

Чрез силите на живота, които са в него чрез психичски, емоционални и физически средства, чрез майката , а чрез нея и от бащата и средата, нероденото дете изгражда здравето си, емоционалността си, своя индивидуалност, свои начини на възприятие, ваимоотношение и връзка, както и своите интелектуални и творчески възможности. Това е част от основополагащото пренатално естествено възпитание.

20230331_141810

Бременността е уникален момент в живота на всяка жена. Не от обстоятелствата, а от ТЕБ зависи как ще я преживееш, какво ще дадеш на бебето си и как ще се подготвиш за бъдещата ти роля на спокойна и осъзната майка. За да не се стресираш, а да имаш всичко необходимо без да губиш време в търсене от непроверени източници, ти предлагам да се довериш на този цялостен тренинг събрал научно доказана информация и успешни пренатални програми използвани широко в Европа.  Довери се и на моята професионална подкрепа, която ще получиш през цялата бременност.

Ти си бременна! След първоначалната радост идват притеснението и чуждите думи. Какво следва ... стрес, лекари, изследвания, страхове, разкази за тежко и болезнено раждане, хаотично четене и търсене на информация за бебешки принадлежности и чакане да се роди любимото бебе. И забраваш, че тои вече си майка и че бреемнността е много важна за свързване с бебето и че този период е решаващ за малкото човече.

Разбирам те! И аз съм минала през това. Но може и да не е така. Може да е период на щастие, на хармония , на изграждане на възка с бебето и постепенно свикване с майчината роля!

 

Когато забременях за пръв път исках да знам всичко, което ми е необходимо да стана майка. Ходих на курсове, безплатни и платени лекции и се научих за всичко което да правя на раждането и след раждането на бебето ми. Но в мен остана липсата, че всъщност се подготвях за след това и нищо не направих за мен сега, за самото ми бебе.

С втората ми бременност реших да се отдам на нея, но пък трябваше и да остана мама и нямах цялото си време и внимание. Започнах да търся и в чуждестранни книги и обучения открих това, което търсех и успях да постигна тази хармония и това свързване с моето бебе, което желаех. Усещането е невероятно.

Реших да използвам тези си знания и психологическото си обучение и да създам курс за бременни, използващ най-утвърдените програми с доказани резултати. Програма, създадена за деветте месеца бременност, която да подкрепя комуникацията на родителите с нероденото дете.

Усещаш ли вече бебенцето си? Защото то те усеща!

Да точно, ТЕБ, неговата единствена и любяща майка!

Бременността е кратка и неповторима!  Изживей я хармонично, щастливо и с много любов ! Започни СЕГА! Не отлагай!

DSCF9009

Пълната програма за развитие в утробата "Моето слънце" включва 7 модула, много практически техники и водени упражнения за всеки месец от бременността!

Какво да очаквате:

 1. Първо ще разберете най -основната информация за това, което ви очаква през бремененността, как се развива бебето ви, как да се храните и спортувате и какво да избягвате и към какво да се стремите.

 2. После ще откриеш привързаността и как да изградиш връзката майка -бебе, както и ролята на майката. Не сме забравили и за ролята на бащата и неговата подкрепа. Паралелно можеш да започнеш с техниките по месеци да изграждаш пренаталната връзка.
 3. Следва да разбереш как да се чувстваш щастлива, обичана и обичаща и в този специален период като се справиш със страховете, депресията, хормоните и емоциите си!
 4.  Ще можеш да рабереш всичко за сетивата на своето бебче и как да го усещаш и да му даваш повече любов, сигурност и подкрепа.
 5. Ще осъзнаеш силата и влиянието на думите и как да ги използваш за да си по-спокойна, щастлива, уверена и сигурна и да предадеш тези твои качества и любовта си на твоето бебе.
 6.  Ще откриеш най-добрите методи  за релаксация и как веднага да почнеш да ги прилагаш в своето ежедневие. Безценни за бременността, но и за целия ти живот!
 7.  В последния модул ще разбереш много за различните усещания за бременността, на бебето и други външни влияния и как да ги използваш!
 8. За всеки месец от бременността имаш нови 4-5 упражнения и техники за хармонична бременност, които лесно можеш да изпълниш сама!

Програмата включва над 23 часа работа над себе си, създаването на хармонична  бременност и осъзната връзка с бебенцето ти! Заедно ще преминем стъпка по стъпка твоето пътуване през бременността с ежеседмичните ни онлайн терапевтични срещи!

Осъзнато начало за новия живот!

Част I „Пътуване през бременността“

Модул 1 Пренатално възпитание

Тук ще откриеш как се развива твоето бебче, ще разбереш какво е пренатално възпитание и основните физиологични нужди на нероденото ти бебе, както и как да се храниш и спортуваш и защо да не консумираш вредни за бебето неща като алкохола.

Модул 2 Привързаност

За изграждане на привързаноста и bonding е от ключово значение пренаталната връзка майка -бебе, основана на любов и възприемането на ролята на майката и бащата.

Модул 3 Емоционална подготовка

По време на бреемнността стават много хормонални промени и се проявяват различни страхове, може да има и депресивни състояния. Затова е ключово да знаете и да работите с емоциите си!

Модул 4 Сетивно развитие

За да сте отдадени на пренаталното възпитание и любяща връзка със своето бебе е хубаво да знаете как и кога се развиват сетивата му. 

Модул 5 Влияние на думите

Вашите мисли и изричането им имат силно влияние върху вас и нероденото ви бебе. Как да използвате и да насочвате тяхната сила чрез утвърждения, молитви, мантри и разговори с бебето, но и как да се справите с когнитивните си изкривявания.

Модул 6 Релаксация

На всяка майка и е жизненонеобходима релаксация. А как и какви видове може да използвате, и коя практика ви помага от дишане, медитация, йога, автогенен тренинг, масажи и други и как точно да ги практикувате?

Модул 7 Усещане за бременността

Усетете бременноста през погледа на бебето, чрез влиянието на цветоветеи светлината, почувствайте  силата на  визуализациите!

Какво ще научиш от част 1 „Пътуване през бременността“?

 • Нова и иновативна методология на признати експерти по пренатално развитие, признати в Европа и по света
 • Цялата необходима ти информация за пренаталното развитие, важните особености за хранене, спорт и физиологичните нужди на бебенцето ти
 • За жизненоважна роля на сетивата на майката за генетичното развитие на детето
 • За имплантирането на всички положителни характеристики на детето, докато е в утробата.
 • Защо да не употребяваш никакъв алкохол, вредни храни, цигари и наркотици
 • За привързаността, основата която е връзката майка -бебе
 • За ролята на майката и бащата
 • За емоциите и хормоните и техните промени през този ключов момент
 • За страховете и справянето с тях
 • За депресията през бременността и справянето с нея
 • ЗА сетивното развитие на седемте сетива на бебето ви
 • За влиянието на думите , утвържденията, молитвите и мантрите
 • За Когнитивните изкривявания и как да ги преработите
 • Много методи за релаксация като прогресивна мускулна релаксация, автогенен тренинг, медитация, визуализация, дихателни техники, йога, масажи и други.
 • За това какво усеща бебето ви и как детето усеща, ако е нежелано
 • За влиянието на светлината и цветовете
 • За силата на визуализациите

Включи се в пълната програма за развитие на бебето в утробата "Моето слънце"!

Разбери какво е хармонична бременост и какво е най-важно за да я изживееш!

Включи се

Част II Тренинг за развитие в утробата „Сърце до сърце“

В програмата за бременни структурирана по месеци ще намериш практически упражнения, с които ще можеш да постигнеш хармонична и осъзната бременност за теб и физическо, емоционално и психологическо здраве за бебето си. Имаш всичко необходимо да извършиш сама или с партньора си упражненията – пълни указания в писмен и аудио формат и аудио водени визуализации, релаксации и упражнения. Тези упражнения са насочени към следните области:

 • Релаксация с музика и прогресивна мускулна релаксация

 • Работа с утвърждения специално подбрани за всеки месец

 • Индивидуална работа в  специален дневник

 • Работа и изследване на сънищата

 • Визуализации за всеки важен момент от бременността, за многократно правене и за създаване на връзка с бебето ви

 • Свободно изразяване и писане с дясното полукълбо

 • Индивидуално изследване на родителския дом и връзката с родителите ви

 • Визуализации и упражнения за вашето собствено усещане по време на бременността и раждането ви

 • Хармонизиране чрез рисуване на мандали

 • Визуализации за запознаване и създаване на връзка с бебето ви

 • Задълбочаване на връзката с партньора

 • Справяне с притесненията относно здравето на бебето ви

 • Комуникация с бебето ви чрез песни, приказки и разговори

 • Превръщане на страховете в прекрасни мечти и визуализации

 • Използване на силата на танца и масажа на бебето ви

 • Откриване на вътрешния ви храм и лечител

 • Дихателни упражнения за по-лесно раждане и по здрава връзка с бебето ви

 • Визуализации и упражнения за подготовка за раждане 

Включи се в пълната програма за развитие на бебето в утробата "Моето слънце"!

Практикувай методики за връзка с бебето, визуализации, утвърждения, упражниения и много други!

Включи се

Част III Десет онлайн терапевтични срещи с Мария Каменова

20230331_143042 малка2

Един час всяка седмица ще обсъждаме определена тема, ще отговарям на вашите въпроси и ще правим упражнения, с които ще се справите с актуалните ви проблеми. Ще има споделяне и анлиз на проблемите и предизвикателствата, с които се срещата и ще намираме правилното решение и ще съставим план за действие, за да възвърнете хармонията и щастието си!

Включи се в пълната програма за развитие на бебето в утробата "Моето слънце"!

Изживей спокойна и щастлива бременност с професионална подкрепа от психолог, психотерапевт и специалист по пренатално и перинатално тразвитие!

Включи се

"Пътуване през бременността"

Полезни знания и умения
лв. 90
/9 месеца
7 Модула
23 Видео обучения на запис – продължителност 10 часа (стойност 460 лв)
41 удобно приготвени писмени информационни теми 330 страници (стойност 410 лв)
24 аудио записи на темите в курса 4 часа и 40 минути (стойност 240 лв)
Бонус 4 медитации 53 минути (стойност 80 лв)
Бонус 3 варианта на прогресивна мускулна релаксация 1 час (стойност 60 лв)
Бонус 10 йога упражнения (стойност 50 лв)

"Сърце до сърце"

Методика с упражнения
лв. 120
/9 месеца
Упражнения за 9-те месеца
46 аудио обяснени упражнения на запис (стойност 460 лв)
46 упражнения в писмен вариант 109 страници (стойност 460 лв)
10 водени визуализации 2 часа и 20 минути (100 лв стойност)
5 аудио водени упражнения – 55 минути ( стойност 50 лв)
Бонус Музикална релаксация 1 час ( стойност 30 лв)
Бонус: Програма с упражнения по месеци (стойност 50 лв)

"Моето слънце"

Цялостна програма
лв. 260
9 месеца
Тренинг "Пътуване през бременността"
Тренинг "Сърце до сърце"
Десет групови онлайн терапевтични срещи с Мария Каменова ( 500 лв. стойност)
Четири онлайн водени визуализации (200 лв стойност)
Лична онлайн консултация с Мария Каменова (100 лв стойност)
Бонус: Достъп до затворена Facebook група (безценно)

Ако вече не сте в началото на бременността, може да предпочетете адаптираните програми за от втори и трети триместър!

"Моето слънце" от трети триместър

Цялостна програма
лв. 200
3 месеца
Тренинг "Пътуване през бременността"
Тренинг "Сърце до сърце" от трети триместър
Пет групови онлайн терапевтични срещи с Мария Каменова ( 500 лв. стойност)
Три онлайн водени визуализации (200 лв стойност)
Лична онлайн консултация с Мария Каменова (100 лв стойност)
Бонус: Достъп до затворена Facebook група (безценно)

"Моето слънце" от втори триместър

Цялостна програма
лв. 230
6 месеца
Тренинг "Пътуване през бременността"
Тренинг "Сърце до сърце" от втори триместър
Седем групови онлайн терапевтични срещи с Мария Каменова ( 500 лв. стойност)
Четири онлайн водени визуализации (200 лв стойност)
Лична онлайн консултация с Мария Каменова (100 лв стойност)
Бонус: Достъп до затворена Facebook група (безценно)

"Моето слънце"

Цялостна програма
лв. 260
9 месеца
Тренинг "Пътуване през бременността"
Тренинг "Сърце до сърце"
Десет групови онлайн терапевтични срещи с Мария Каменова ( 500 лв. стойност)
Четири онлайн водени визуализации (200 лв стойност)
Лична онлайн консултация с Мария Каменова (100 лв стойност)
Бонус: Достъп до затворена Facebook група (безценно)
20230331_144030

Мария Каменова- психолог, психотерапевт и експерт по пренатално и ранно детско развитие

 • По образование съм психолог и психотерапевт по когнитивно-поведенческа терапия от Университет Бремен, Германия.

 • Имам много обучения в парадигмата и работя с деца, тийнейджъри и възрастни.

 • Специалист съм по пренатално- и перинатално развитие и ранно детско развитие.

 • Работя и с терапия EMDR , която преработва травматични спомени, основата за много психологични проблеми.

 • В работата от над 10 години си съм водила много различни лекции , семинари, консултации на деца, бременни жени и родители за актуални теми свързани с възпитание, когнитивно, емоционално и психологическо развитие.

Какво ще постигнеш с тренинга?

 • Вътрешното възприятие на жената е добре съобразено с нейното тяло, нейната душа и нероденото дете. Това улеснява разбирането на сигналите на бебето.

 • Чрез насърчаването на пренаталната връзка бременната жена намира естествената си женска компетентност и може да се изправи срещу раждането с лична сила.

 • Майката и бебето растат заедно, за да формират добър екип и изпитват значително по-малко страх и болка по време на раждането.

 • Раждането става по-естествено и по-кратко.

 • Необходимостта от акушерски интервенции намалява значително.

 • По-ниският стрес при раждане се проявява с много по-малко плач, ненаситен плач не се появява.

 • След раждането бебетата се обръщат към света с любопитство, емоционално стабилни са, социално компетентни и имат пълен достъп до личните си таланти.

 • През деня тези бебета спят по-рядко, но по-дълго през нощта. Родителите се оплакват много по-рядко от дефицит на сън.

 • Общуването с бебета след раждането е много по-лесно и справянето с тях е „напълно интуитивно“. Имат здравословно самочувствие, търпеливи са и разбирате нуждите на родителите.

Колебаеш ли се дали това обучение е точно за теб? Свържи се с мен и заедно ще обсъдим какво да пробваш абсолютно безплатно!