Мария Каменова

 Аз съм Мария Каменова. По образование съм психолог и психотерапевт по когнитивно-поведенческа терапия от Университет Бремен. Имам много обучения в парадигмата и работя с деца, тинейджъри и възрастни. Специалист съм по пренатално развитие и ранно детско развитие. Работя и с терапия EMDR , която преработва травматични спомени, основата за много психологични проблеми. В работата си съм водила много различни лекции, семинари, консултации на деца, бременни жени и родители за актуални теми свързани с възпитание, когнитивно, емоционално и психологическо развитие. Имам и две деца, което ми е прекрасен опит, през който проверявам методите  и виждам всичко и през погледа на родител.
 • С годините започнах да работя с все              по-малки деца, забелязвайки че при тях може да се постигне по-голяма промяна.
 • Консултирам деца на всякаква възраст, както и родители с новородени бебета.
 • При психотерапевтичната си работа с деца използвам основно когнитивно-поведенческата терапия и арттерапията.
 • Работя и с много метогологии за ранно детско развитие като на Глен Доман, Макато Шихида, Монтесори, Тимоти Кейлинг, PEKIP и много други. 
 • Експерт съм по пренатално и перинатално развитие като използвам всепризнатите методики на Томас Верни, Анализ на свързването и Хипнобъртинг.

Ежедневно трябва да се тренира грубата и финнатта моторика, както и когнитивното развитие с различни забавни упражнения и дейности, да се говори, показват и разясняват емоциите за емоционалното и социалното развитие.За бебетата от раждането до 3 години е важно да се обръща внимание на всички области на развитие всекидневно, като постоянно им се предлагат нови стимули и възможност да затвърждават вече наученото. Ученето с дясното полукълбо е много ефективно и е чрез всички сетива под формата на игра.  При всяко бебе някой дейности стават лесно и естествено, а за други е необходима уместна помощ от родител.

 
Бих посъветвала родителите на бебета:
Прегръщайте, целувайте, играйте и се радвайте на вашето бебе! Не може да се предозира и е безценно!
Моята цел в живота:
Да помогна на възможно повече деца и родители, да водят смислен и изпълнен с щастие живот!
В момента правя видеа за платформата за видео уроци от 0 до 6 години edutalents.me, както и водя безплатни онлайн лекции на bebeto.org и  организирам  и подготвям онлайн и присъствени тренинги, семинари, уебинари и онлайн-обучения за бременност, раждане, ранно детско развитие и осъзнато родителство.

  Вашето име (задължително)

  Вашият Email (задължително)

  Вашето съобщение