Кога да започна?

Кога да започнете преподаването на детето ви ще зависи от два основни фактора: възрастта на детето и предмета, който представлява най-голям интерес за преподаване.

В утробата

Ако бебето ви не се е родило още, погледнете статията за стимулиране сетивата. Да гооворите, пеете и четете на Вашето бебе са едни от най-важните неща, които можете да направите, преди да се роди. Всички тези дейности ще му помогнат да ви опознае малко по-добре и ще улесни на прехода му от утробата към света.

Кога да започнете преподаването на детето ви ще зависи от два основни фактора: възрастта на детето и предмета, който представлява най-голям интерес за преподаване.

Наистина, на всяка възраст, говоренето, пеенето  и четенето на глас остават едни от най-важните начини за осигуряване на стимулация за вашето бебе, както и укрепване на връзката родител-дете. И нека не забравяме  и физическа привързаност: прегръдките и целувките помагат на детето да се чувства сигурно и обичано. Тези положителни ранни преживявания, когато се случват постоянно имат голямо отражение върху развитието на мозъка по начини, които спомагат за оформянето на умственото, емоционалното и физическото здраве на човека за цял живот.

0-4 месеца

Ако бебето Ви е новородено или е  под 4 месечна възраст може да  ползвате ефективния начин за стимулиране на мозъка му  с Флаш карти за бебешка стимулация. Новородените бебета не могат да виждат надалеч, и докато техните очи се развиват, вниманието им е насочено към цветовете с  най-висок контраст като черно, бяло и червено. Модели в силен контраст са по-лесни за  виждане на новородените и могат да задържат вниманието им за по-дълго. Може да изтеглите тези Флаш карти за бебешка стимулация при материали.

От раждането можете да насърчавате детето си да започне да пълзи като го слагате на корема му редовно. Бебетата на тази възраст са по-мобилни, отколкото може би си мислите, въпреки че те няма да пълзят много далеч отначало – само по няколко сантиметра. Можете да използвате една дъска за пълзене (от типа, разработен от Глен Доман) за да се улесни пълзенето за всяка възраст. За да се направи пълзенето още по-интересно за вашето малко  бебе може да слагате се  Флаш карти за бебешка на вътрешните стени на дъската за лазене от време на време.

4 месеца и повече

Ако бебето ви е на 4 месеца или повече вече света за преподаване е  необхватен. Има много  видове и начини, между които може  да изберете и това е основната причина много родители да се чувстват претоварени. С какво да започнете наистина зависи от това, което харесвате вие  – или, ако детето ви е достатъчно голямо, за да изрази предпочитанията си, какво му харесва. Не забравяйте, че няма правилно или грешно  и винаги може да адаптирате уроците, както намерите за добре.