Какви методи за обучение на бебета има?

 

Преди да можете да решите на какво да научите детето си трябва да се знае какви възможности имате. Това можете да видите и проучвайки интернет и библиотеките, но аз ще ви дам тази информация обобщена. Разгледайте информацията за всички най-добре програми за обучение!


Това е обобщение на това, което се предлага …

Метода на Шихида

Макото Шихида е ветеран изследовател на методи за предучилищно образование, и друг защитник на обучението на дясното полукълбо. . Метода на Шихида за ускорено обучение на малки деца е достъпна чрез специализирани училища в Япония, Малайзия и Сингапур. Извън училищата Шихида специфични детайли на програмата са трудни за откриване. Скъпо е да се присъства на Шихида училище, а списъците с чакащи са дълги.
 

Метода на Глен Доман

Физиотерапевта Глен Доман е основател на института за постигането на човешкия потенциал (IAHP), неправителствена организация, създадена да учи родителите как да използват максимално потенциала на тяхното дете с увреждания или нормално. Програмата на Доман за нормални деца обхваща всичко от четене, математика и енциклопедични знания до физическото превъзходство. Уроците са представени с бърза скорост с помощта на флашкарти за улесняване на обучението на дясното полукълбо. Следвайки програмата се поема ангажимент, тъй като п някой предмети се изискват повторения до шест пъти на ден. Повече информация може да бъде намерена на сайта ни или от книгите на Доман, който са на разположение от Gentle Revolution Press.

 

„Signing Time” и „Baby Signing Time”

ТВ програма Signing Time (ST) предлага това, което е може би най-лесният начин за научаване на детето на американски жестомимичен език (ASL). С високо производствените си стойности, прекрасна авторска музика и ангажирани домакини (Rachel Coleman), ST прави ученето на знаци забавление за непроговорили бебета и деца с различни способности – както и за родителите им. ST е предназначен за деца на възраст между една и нагоре. А Baby Signing Time е предназначен за бебета на възраст от нула до три години. За повече информация относно ползите от програмата прочетете на специализираната за това статия.

Вашето бебе може да чете

Детският изследовател Робърт Титцер учи дъщерите си да четат като бебета, като използва персонализирани книги и видео клипове. Успехът му го подтиква да създаде” Вашето бебе може да чете” (YBCR) . DVD серията учи бебета на възраст от три месеца и нагоре да четат десетки цели думи. Въпреки че YBCR не учи фонетика Tитцер казва, че по-големата му дъщеря интуитивно открила правилата на фонетика от само себе си на възраст от около 18 месеца, просто чрез достатъчно излагане на писаното слово. Това е сайта – yourbabycanlearn.com.

Обучаващите системи TweedleWink и Little Reader

Повлияно от обучението на дясното полукълбо, TweedleWink е цялостна програма за обучение, насочена към децата на възраст между нула и шест години. Предметите включват класическа музика, математика, наука, четене и поезия . Флаш карти, DVD-та и CD-та са на разположение за закупуване.

 

Идеален за бебета и малки деца, Little Reader е много ефективната система за обучение чрез преподаване на детето да чете. Подходяща за деца на възраст от три месеца, Little Reader води детето в течение на една година от четене на единични думи до завършени истории. Системата идва с дневна програма за 12 месеца.

Естествено четене

Книгата на биолога Тимоти Кайлинг „Естествено четене” описва как как да научам децата на възраст от 1 до 3 години да четат. Методът включва правенето на ясни корелациите между писмените и говорими форми на езика. Кайлинг мисли, че това не е толкова преподаване , колкото показване на естествения процес на учене, и казва, че децата се учат да четат в тази възраст почти подсъзнателно.

 

Обучителната система Little Math

Системата позволява да имате флаш карт с уроци поматематика на вашия компютър. Много малките деца имат вродена способност да възприема количество – това е да видите веднага ,че има 56 триъгълници (а не 55), или 99 квадрата (не 100). Чрез навлизане в тази естествена способност на по-млада възраст (като се започне преди две години и половина), вашето дете може да се научи да изпълнява незабавни изчисления наум и да стане уверен математик.