Брент Логан - Експертите по ранно детско обучение

babyplus_logan

Пренаталният институт

Брент Логан е известен със своите пионерски изследвания в областта на пренаталната стимулация. Той е директор на Пренаталният Институт във Вашингтон САЩ и е посветил голяма част от живота си на изучаване обогатяването на плода.

През 1995 г. той е измисля система, основана на повече от 20 години изследвания на пренаталната стимулация. В книгата си „Обучение преди да се роди“, Логан обяснява науката зад нея.

Идеята за сустемата му изниква от работата му през 1960 от Лий Салк, американски психолог, който забелязал, че и майките с водеща дясна ръка и лява ръка инстинктивно държат бебетата си на лявата им страна, където сърцето е най-силно. Допълнителните изследвания свързват пренаталната стимулация с подобрените умения за учене при бебетата след раждането.

Учебната програма се състои от 16 урока, всеки от които се играе два пъти на ден в продължение на няколко дни. Уроците се състоят от сърдечен пулс звук при постоянна ритъм, който се пуска за един час и спира автоматично. Ритъмът е по-бърз с всеки следващ урок.

На какво ще научат тези слухови упражнения вашето бебе? Може да се каже, че това е един от първите уроци в живота – дискриминация. Към звукът на сърцето, постояната компания на бебето, се присъединява и друг подобен звук, идващ от външния свят. Този звук става познат – но след това се променя.

Бебето се научава да прави разлика между двата звука, а също забелязва, че новият ритъм се увеличава постепенно. Към днешна дата над 100 000 бебета са родени в света, след като са минали през „сърдечната учебна програма“ на Брент Логан. Някои родители кредитират системата за подобряване на бдителността и спокойствие на бебетата си след раждането.