Въведение в обучението на бебета

Съвместявате ли едновременно работа и семейство?
Или времето ви се разкъсва между бебето и другите деца?
Ако мислите, че сте твърде заета да учите как да учите бебе или дете, значи сте на правилното място.
Прочетете и разберете основите на обучението на бебета за по-малко от 10 минути.

Тук ние ще обсъдим ключовите въпроси, които да се имат предвид, когато учите бебето си.

Какво е важно да знаем

Има няколко основни неща при обучението на бебета и повечето от тях вие инстинктивно знаете в сърцето си като родител. Но нека започнем от начало:
Ако интелигентността е способност за учене, то бебетата са родени гении!
Докато мозъкът на бебето има потенциал да научи почти всичко, родителите имат важна роля да определят колко точно – и колко лесно – бебето им се учи.

 

1. Уникален прозорец от възможности: от пети месец бременност до пет годишна възраст

Колкото е по-млад мозъкът, толкова е по – възприемчив, затова малките деца са като гъби. Бебешкият мозък се изгражда като образува връзки в отговор на стимулациите, които получава. Фетуса започва да отговаря на звуци през пети месец на бременността, когато слухът е напълно развит. Това означава, че ученето започва преди раждането.
След раждането, мозъкът на бебето продължава да се развива в отговор на опита на детето от света. Ученето тогава е по-бързо  и по-лесно, отколкото някога ще бъде отново. Придобиване на нашия роден език от раждането гарантира, че ние ще овладеем този език, независимо от това колко езиково надарени ще се окажем като възрастни. Всичко е в овладяването на силата на мозъка на бебето. По същия начин, всеки може да се усъвършенства уменията на четене, математика или музика, ако започне да  ги изучава на достатъчно ранна възраст.

2. Бебетата обичат да учат!

Мозъкът на бебето е програмиран за учене, това прави бебета най-запалените студентите в света. Нещо повече, бебета и малки деца не са натоварени с багажа, който идва от изпращането им на училище и подлагането им на викторини, тестове и изпити. За бебета ученето е чисто удоволствие.

3. Ученето никога не трябва да бъде форсиранo

Редовна практика е важна, но не и до степен да се налага. Преди всичко, детето ви трябва да се насладите на процеса на обучение. Правете уроци, само когато детето е възприемчиво, и ги сложете край преди да загуби интерес.

4. Играта е от съществено значение

Бебетата и децата се нуждаят от време, за да изследват света около тях, да вземет обекти и да ги разгледат и да се преборят със законите на природата. Бебето трябва да прекарват по-голямата част от бъдните си часове в игри включващи употребата на ръцете.

5. Отпуснете се и се забавлявайте

Избягвайте акцент върху постигането на конкретни цели и знание на детето си.Възприемете уроците като възможност за укрепване на връзката родител-дете. Преподаването на бебето никога не трябва да се превърне в източник на стрес за всеки един от вас. Ако смятате, че това се случва, преоценете подхода си или отрежете от програмата, колкото уроци е необходимо.