Maria Kamenova

При психотерапевтичната си работа използвам основно когнитивно-поведенческата терапия и арттерапията, работя и с много метогологии за ранно детско развитие като на Глен Доман, Макато Шихида, Монтесори, Тимоти Кейлинг, PEKIP и други. За бебетата от раждането до 3 години е важно да се обръща внимание на всички области на развитие всекидневно, като постоянно им се предлагат нови стимули и възможност да затвърждават вече наученото. Ученето с дясното полукълбо е много ефективно и е чрез всички сетива под формата на игра. Ежедневно трябва да се тренира грубата и финнатта моторика, както и когнитивното развитие с различни забавни упражнения и дейности, да се говори, показват и разясняват емоциите за емоционалното и социалното развитие.
В момента правя видея за платформата за видео уроци от 0 до 6 години edutalents.me, както и водя безплатни онлайн лекции на bebeto.org и семинари и консултации във fabrikazamechti.svetlina.net.

Аз съм Мария Каменова. По образование съм психолог и психотерапевт по когнитивно-поведенческа терапия от Университет Бремен. Имам много обучения в парадигмата и работя с деца, тинейджъри и възрастни. Специалист съм по пренатално развитие и ранно детско развитие. Работя и с терапия EMDR , която преработва травматични спомени, основата за много психологични проблеми. В работата си съм водила много различни лекции , семинари, консултации на деца, бременни жени и родители за актуални теми свързани с възпитание, когнитивно, емоционално и психологическо развитие.
С годините започвах да работя с все по -малки деца, забелязвайки че при тях може да се постигне по-голяма промяна. Консултирам деца на всякаква възраст, както и родители с новородени бебета.